ES priekšlikums "Chat Control" var apdraudēt mūsu digitālo privātumu - par to jārunā vairāk!

Pašlaik Eiropas Komisija strādā pie likumdošanas priekšlikuma, kas angliski tiek saukts par “Chat Control”. Priekšlikuma mērķis ir skenēt visu ES iedzīvotāju komunikāciju. Tas nozīmē, ka visi tālruņa zvani, videozvani, teksta ziņojumi, katra rindiņa, ko rakstat visās veidu ziņojumu lietotnēs, e-pasti, tērzēšana videospēlēs un iepazīšanās lietotnēs tiks skenēti reāllaikā un var tikt nodoti policijai, ja automatizētā sistēma uzskatīs, ka jūsu saturā ir redzama vardarbība pret bērnu. Tas attiecas arī uz attēliem un videoklipiem, kas saglabāti mākoņkrātuves. Jau ir notikuši vairāki gadījumi, kad šīs automatizētās sistēmas kļūdaini noziņo šāda veida informāciju policijai, kas beidzas ar smagām sekām: https://www.businessinsider.com/google-reported-dad-police-photos-sick-sons-penis-child-abuse-2022-8 Šis likums būtībā ietekmē visu, ko mēs darām ar savu viedtālruni, datoru. Citiem vārdiem - šis ietekmē mūsu digitālo privātumu. Lielākā daļa cilvēku nekad pat nav dzirdējuši par šo likumu. Tas ietekmēs visus Eiropas Savienības pilsoņus. Es uzskatu, ka par šo tēmu ir jādiskutē un jānodrošina, ka šis likums tiek atcelts. Vairāk informācijas šeit (angļu val.): The chat control proposal does not belong in democratic societies | Mullvad VPN . Lai parakstītos pret šo likumu, to var izdarīt šeit (angļu val.): Children deserve a secure and safe internet | EDRi CiviCRM