Labdien. Situācija tāda, ka iegādājos Huawei p40 evelatus veikalā. Pārbaudot checkimei.com imei kodu, man rāda, ka telefons aktivizēts 22.04.2020,bet nopirku es viņu 15.01.2021. Kā tā var būt? Veikals man saka, ka 22.04.2020 ir šī modeļa iznākšanas datums. Ja es skatos citu paziņu jauni iegādātus telefonus, viņiem aktivizēšanas datums rādās tas, kad viņi iegādājās telefonu. Ir kāds viedoklis par šo? Veikalā šie telefoni esot nonākuši 28.12.2020.
Ļoti iespējams, kā jau lielākā daļa Latvijas interneta veikali tirgo kādreiz jau nopirktu un ražotājam atgrieztu preci (klientam nepatika un atdeva atpakaļ vai bija kāds brāķis). Prece nonāk pie ražotāja, tas novērš trūkumus, pārpako un tālāk caur pārpircējiem notirgo Austrumeiropas tirgum par pilnu maksu kā 100% jaunu ierīci.
Šī ir ļoti izplatīta prakse, jo ārzemju interneta veikaliem ir milzīgs atgriezto preču apjoms. Domājat viņi met ārā - nē. Daļa preču tiešām tiek iznīcinātas, bet liela daļa caur pārpircējiem nonāk zemāku reģionu tirgos.
Kā tad veidojas cenu atšķirība starp interneta veikaliem vai oficiālajiem pārstāvjiem pie mobilajiem operatoriem. Nopērkot pie mobilo sakaru operatora telefons vienmēr ir 100% jauns, paredzēts Baltijas tirgum un visi aktivizācijas termiņi sakrīt.
Bet ja pērk caur interneta veikaliem, tad liela varbūtība ka būs vai nu “pelēkais tirgus” vai fabrikas atjaunināts. Cik sanācis saskarties, vienmēr šādiem telefoniem ir sajūta ka nav 100% jauns. Tad pārlīmēts ekrāns un mazas milimetru nobīdes, tad nedaudz kustīgs korpuss (bijis stendā) utml. Savukārt interneta veikali to pozicionē kā pieļaujamo “brāķi” un ja vien nav iegādāts caur interneta veikalu un pagājušas 14 dienas, tad uz atgriešanu var necerēt.
Ir kaut kādas problēmas? Aparāts nedarbojas? Tam ir lietojuma pazīmes? Atmiņā saglabājušies dati? Šī ir trešo pušu veidota datu bāze un var rādīt jebkādu informāciju. Ja precīza nav pieejama, rāda kāda ir.
“Ierakstīts pirms 1 stundas Pievienojās pirms 1 stundas”
sveiciens veikala pārstāvim ;)
14 dienas jau attiecas uz to, ka var atgriezt bez jebkāda iemesla. Jā, cenas atšķirība no operatora ir aptuveni 200€,diezgan liela. Paldies par atbildi.
Mani bažīgu darīja, jo pārbaudot paziņu nesen iegādātus viedtālruņus pēc imei, tiem aktivizācijas datums sakrīt ar datumu, kad iegādājušies. Aizdomīgi,kāpēc tad man ir “iznākšanas” datums. Vienīgais, ko pamanīju, ka caur interneta pārlūku tāds lēnāks.
Jā, 200 EUR neviens tāpat nedāvinās. Šādai cenu atšķirībai jābūt kādam racionālam iemeslam. Protams pārdevējs visdrīzāk sīkākus skaidrojumus nesniegs (tas ir bizness) vai arī pasniegs savu “versiju”. Ticēt tam vai nē - katra pircēja rokās. Droši vien viss atkarīgs no preces vērtības. Ir bijis ka nenožēloju, kad atgriezu preci un nopirku pie oficiālā pārstāvja. Ir bijis kad dēļ telefona ap 150 negribējās ķēpāties ar atgriešanu un jauna meklēšanu un neatgriezu. Diemžēl simptomi (problēmas ar ekrānu) tikai pastiprinājās, kas tikai apliecināja aizdomas, ka telefonam veikts remonts un ir tehnikas problēmas.
Virpār rūpnīcu vai autorizēto servisu labotām iekārtām problēmām nevajadzētu būt. Viņiem tomēr ir standarti kurus jāievēro. Man ir vairākas refurbished iekārtas, problēmu nav. Un vēl tas ir daudz zaļāk, nekā visu samest mēslainē un 100% ražot no jauna. Bet pāris reizes ir arī bijušas problēmas ar it kā jaunām iekārtām. Garantija ir - visu atpakaļ. Kā jau te pieminēja, tev pat nav jāsaka iemesls - tās ir tavas tiesības.
Bērns, būsi ko sajaucis. Ej labāk mājas darbus pildīt.
Protams, pēc būtības refurbished iekārtām un tam principam kā tādam nav nekāda vaina, ja vien par to tiek godīgi informēts pircējs un tad tas ir risks ar ko rēķinās pircējs, saņemot zemāku cenu.
Problēma vien tajā, vai tik lielākajā daļā interneta veikalu šeit netiek tirgots šāds refurbished sortiments, kas ļauj nodrošināt zemāku cenu nekā pie oficiālajiem dīleriem, bet apgalvojot, ka prece ir 100% pilnīgi jauna.