Krotow paldies par info! Man reiz kā vizuāli patīk tas caurspīdīgums. Kaut kas atšķirīgs. Es esmu parasts lietotājs: Internets, filmas/dziesmas, kādu dokumentu izlasīt vai uzrakstīt. Spēles nespēlēju (ja neskaita pārlūkā spēlējamās (piemēram haxball.com ). Nu ok, ļoti reti uzspēlēju CS 1.6.
Vienīgais, kas man ir specifisks tā ir audio apstrādes rīki (sinhronizēšana). Bet nu tur visām vajadzīgajām programmām ir Linux varianti vai alternatīvas. Izņemot Besweet, bet kura darbojas caur Wine. Vai sliktākajā gadījumā var veikt neierastāku darbību (priekš manis) ar Audacity un iegūt to pašu rezultātu.
Tā, kā priekš tāda lietotāja kā es Linux ir derīgs.
Kas attiecas uz iegādāto datoru, tad internetā atrodu šādu informāciju:
evice |
Status |
Intel |
Working |
Nvidia |
Working |
HDMI |
Working |
Ethernet (USB cable) |
Working |
Wireless |
Working |
Audio |
Working |
Touchpad |
Working |
Camera |
Working |
Card Reader |
Working |
Bluetooth |
Working |
Function keys |
Working |
Face recognition sensor |
working |
Battery charge threshold |
Not working |
Kas attiecas uz ieteiktajiem Linux distrām, tad:
Mintos vizuāli neliekas pievilcīgs lai gan atgādina mazliet Windows XP.
Zorin OS. Lai cik tas neliktos dīvaini, tad no visām populārākajām Linux distrām vizuāli šī visvairāk nepatīk. Nav priekš manis. Nezinu kāpēc, bet atgādina W10…
Jā, Kubuntu vismaz vizuāli ir gan patīkami acīm, gan draudzīga lietošanai (cik var spriest). labāka par Ubuntu?
Debian vizuāli ok, bet vai ir lietotājiem draudzīga? Vismaz pētot netā informāciju viņa nepozicionējas šajā kategorijā, cik sapratu…
No populārajām manuprāt Solus ir laba, bet nu manuprāt prātīgāk ir likt Ubuntu dēļ popularitātes (zin, ka pa burbuli neaizies). No mazajām patīk Elive, bet tā cik saprotu ir maksas.
Ļoti laba priekš tādiem lietotājiem kā es, manuprāt ir Chaletos. Bet ir ļoti skopa informācija pieejam + cik saprotu laikam patraukta izstrāde (?).
papasums es paliktu pie WXP ja vien būtu lietojama, bet pamazītēm atmirst programmas (nav iespējams atjaunot/izmanto). Tieši šonedēļ konstatēju, ka pat Skype vairs neveras vaļā…
Kā rakstīju, tad izmantotu W7, kas ir vel ok. Bet tā kā diemžēl Microsoft šo OS aizdzen XP pēdās, tad nav jēgas. W8/8.10 un W10 tak ir pilnīgi mēsli. Ļoti nedraudzīgas OS pret vienkāršo lietotāju. Piedevām neglītas (tos režģus kāds mazohists laikam izdomāja :D ). Linux tieši kā radīts priekš manis jo var atrast gan reizē vizuāli pievilcīgas, gan lietošanā ērtas/vienkāršas.
Varbūt es tevi pārsteigšu, bet pamatā visu savu mūžu esmu izmantojis XP, kur ir angļu valoda virsū. Bet nu svešvalodas nav mana stiprā puse, tāpēc es uzskatu, ka prātīgāk ir izmantot OS kur ir virsū latviešu valoda lai bez problēmām varētu vajadzīgus iestatījumus konfigurēt. Un jā, kāpēc man Linux paveidu neskatīties arī pēc vizuālā izskata? Ja reiz viens no iemesliem, kāpēc pāreju uz Linux ir Microsoft izdomātais sūda dizains priekš W10? Piemēram Ubuntu dizains pārliecinoši glītāks ;)
Datoru pirku pēc iekšām/izmēra. Man ja kas viņš būs kā stacionārais ar ārējo monitoru. Un neticēsi - manām prasībām atbilstošais modelis konkrētajā internetveikalā bija pieejams divās krāsās - sudraba un sarkans. Loģiski, ka sarkano ņēmu (jums par lielu nepatiku :D). Citur bija vel zilā versija, bet tā maksāja citur dārgāk. Par krāsu netaisos piemaksāt.
Tas tā. Paldies par noderīgo informāciju!