Pasūtīju no Ķīnas vienlaicīgi divas paciņas, viena atnāca ļoti ātri (divu nedēļu laikā), bet otra ir ceļā jau mēnesi, kas it kā nebūtu nekas traks (reiz paciņa nāca divus mēnešus un atnāca). Taču pēc izsekošanas koda redzams, ka paciņa jau 12 dienas ir iestrēgusi kādā mistiskā pārsūtīšanas punktā ar neko daudz neizsakošiem statusiem:
EVENT_TRANSIT_ARRIVAL
EVENT_TRANSIT_POST_COLLECTION
EVENT_TRANSIT_DEPARTURE
Es reiz pasūtīju dārgāku paciņu un toreiz viss nostrādāja kā parasti, Latvijas Pasts atsūtīja aicinājumu un tur minēja, ka būs jāmaksā nodoklis, ko turpat pastā arī izdarīju.
Savukārt, tagad lasu, ka nesen process esot mainījies un vairs nevarēs maksāt pastā, bet gan, piemēram, caur EDS (kas arī nebūtu problēma - man ir EDS konts). Taču arī jaunajā kārtībā Latvijas Pasts tik un tā izsūtīs aicinājumu, bet pagaidām tāda nav bijis.
Tagad pamazām sāku apdomāt, kādi vēl varētu būt varianti. Protams, visticamāk, ka paciņa vienkārši guļ kādā noliktavā.
Taču interesanti, kas notiek, piemēram, ja sūtījums tiek aizturēts vai pat iznīcināts muitā, jo viņiem kaut kas nepatīk? Vai es saņemšu kādu ziņojumu par faktu vai arī sūtījums vienkārši pazudīs pa kluso?
Šajā gadījumā sūtījums bija specifiskas Philips austiņas, ko Latvijā vairs nevar dabūt. Tāpēc ir neliels pamats, ka muita varētu to uzskatīt par viltojumu (kaut gan esmu 90% pārliecināts, ka tas ir oriģināls - biju runājis ar audio forumu cilvēkiem, kas ir salīdzinājuši vecās Amazonē pirktās ar Ķīnas, un teica, ka ne ar ko neatšķiras. Tas modelis tomēr nav kaut kāds superhīts, kā visādi Beats utt., tāpēc šaubos, ka viltotājiem būtu vērts uz tādu smērēties.
Otrs - sūtījums tika sūtīts caur Aliexpress Standard Shipping, un no prakses viņi tad parasti sūta caur Omniva, kas tomēr nav Latvijas Pasta lauciņš un var ienākt muitā ne caur Latviju, bet kādā citā valstī (Igaunijā? Somijā?). Kas tad notiks, ja sūtījumu aiztur citas valsts muita?