[quote=Artanis][quote=Krish]mums mājās ir pieejams (un ir pieslēgts) Lattelecom starta internets (līdz 100 Mbit/s)[/quote]Tu kaut ko jauc. DSL internets Latvijā ir līdz 60Mbps, un tas maksā 30Eur. Ja tev ir “Starta internets” līdz 100Mbps tad tev viennozīmīgi ir pieslēgta optika.
Kas attiecas uz jautājuma otro daļu - kā jau rakstīts augstāk, LTC mājas komplektiem līdzi dotie rūteri ir lētas miskastes (biznesa pieslēgumiem tiek doti jaunāki Zyxel aparāti, un tie jau ir lietojami, lai gan trūkst kaudze ofisam nepieciešamo lietu, kā piem. QoS, trafika rezervēšanas, guest tīkla, utml. svarīgu funkciju).
Par izvēli runājot - protams, viss atkarīgs no tā, cik naudas vēlies šim pasākumam atlicināt. Mani ieteikumi, no lētākā uz dārgāko, būtu šādi -
[list=]
[]TP-Link C50 - maksā ap 30Eur, ļoti normāls budžeta rūteris, tiek galā ar vairumu ierindas workload, bet nav gigabita portu,
ja tas ir aktuāli[/]
[]TP-Link C1200- kaut kas pie 50Eurikiem, solīds agregāts, ir gigabita porti, ir normālas konfiga iespējas, ir pat 2x2 MIMO - par savu naudu manuprāt labākais mājas rūteris[/]
[]Mikrotīkla RB2011UAS-2HnD - maksā laikam ~130Eur mūsdienās. Šo lietoju pats sev mājās. Tas gan ir drusku overkill priekš ierindas lietotāja (it sevišķi konfigurācija, kurā pats velns kāju nolauzīs), toties 1W radio (ar vienkāršu triku overclockojams līdz 1.5W…) un advancētākā iespējamā NATošana un tīkla šeipings, ir viens SFP cage (ja gribās izvirst ar optiku pa tiešo), un viss cits, ko vien sirds kāro. Esmu mēģinājis sintētiski šito nogruzīt stress-test ietvaros, un tā arī nav sanācis nokaut - īsts tanks. :D[/*]
[/list][/quote]
My bad! Pārbaudīju un tiešām ir tā, ka mums ir pieslēgts starta internets Optika (līdz 100 Mbit/s). Mulsināja tas, ka ne Pamata internets (līdz 250 Mbit/s), ne Premium internets (līdz 400 Mbit/s) mums nav pieejams. Tāpēc drošvien pie sevis secināju, ka optika mūsu mājās nav pieejama. Varbūt kāds no jums zina, kāpēc tā? Ja ir pieejams viens no Optikas veidiem, kāpēc pārējie nav pieejami?
Paldies arī par rūteru ieteikšanu. Kā es varu pārliecināties par to, ka nomainot rūteri būs jūtams uzlabojums? Aizņemties no kāda drauga advancētu rūteri un pieslēgt to uz kādu brīdi?