Sveiki.
Gribu padalīties ar savu pieredzi ar Samsung Televizoru.
Beidzot biju izlēmis nomainīt savu veco HD Led televizoru pret jaunu , spožu UHD LED televizoru. Ilgi pētīju kuru ņemt LG, Sony, Samsung…un tomēr iekritu uz Samsung UE49MU6402. Cena vairāk vai mazāk OK (600eur), plāns, attēls apmierina un pults kas spēj pārvaldīt visas TV pieslēgtās ierīces.
Nopirku 16.03.2018. Sākotnējais prieks jau vakarā izbeidzās, kad konstatēju, ka ierīce ir brāķis- Izteikti redzams LED Bleading - Izgaismoti laukumi uz tumšāka fona (pielikumā bilde). Saskumu, bet nodomāju: Katram gadās brāķi, pirmdien došu uz garantiju un gan dabūšu jaunu. Ar Samsung līdz šim nebija gadījušās kvalitātes problēmas.
Atnāca Pirmdiena, sazvanīju pārdevēju un pārdevējs mani nosūtīja pie Samsung autorizēta servisa : Elektronika Serviss.
Sazinos ar servisu, izstāstu savu bēdu sākumā liekas viss ok- paši atbrauc pakaļ utt.
Nākošā rītā (t.i VAKAR) man zvana no servisa un saka, ka televizors ir apskatīts un viņi ir gatavi viņu vest atpakaļ. Prasu, kas izdarīts un man atbild: Tas nav garantijas remonts! Tā tam ir jābūt!. Liek man parakstīt papīru, ka serviss apmierina un papildus jāsamaksā 20EUR par diagnostiku + 30EUR par TV transportēšanu.
Saprotams, ka ar to neesmu mierā un saku, ka TV neņemešu un nekādā gadījumā neparakstīšu kkādu papīru, ka mani viss apmierina.
Sazinos ar Samsung atbalsta centru:
Epasts, ko atsūtīja vakar:
“Paldies, ka sazinājāties ar Samsung Electronics Baltics. Mēs esam priecīgi dzirdēt, ka Jūs esat izvēlējies Samsung televizoru. Atbildot uz Jūsu jautājumu, mēs vēlamies informēt, ka attēli ir par tumšu un mēs nevar sniegt informāciju pamatojoties uz tiem. Šajā brīdī aicinām atsūtī bildes, kuras ir redzams viss ekrāns, un kas ir uzņemtas pie labāka apgaismojuma.”
Lieki piebilst, ka TV joprojām ir Servisa centrā un labākas bildes uzņemt nevaru. Papildus, šādus defektus vislabāk pamanīt tieši vakaros. To arī uzrakstu viņiem.
Šodienas atbilde no Samsung:
Labdien, Jāni,
Paldies, ka sazinājāties ar Samsung Electronics Baltics. Atbildot uz Jūsu jautājumu, mēs vēlamies informēt, ka mēs pilnībā uzticamies mūsu pilnvaroto servisa centru lēmumiem . Elektronika Serviss ir pilnvarots servisa centrs un līdz ar to mēs pilnībā uzticamies viņu lēmumiem. Mēs arī vēlētos pievērst uzmanību, tikai un vienīgi pilnvarots servisa centrs var novērtēt ierīces atbilstību garantijas noteikumiem un nosacījumiem.
Ka arī atbildot uz Jūsu jautājumu, mēs vēlamies informēt, ka
ka izgaismoti laukumi, ko Jūs dažreiz novērojat lietojot televizoru, izriet no šāda veida televizoru uzbūves īpatnībām un ir normāla parādībā šāda veida televizoriem. Proti, šiem televizoriem ekrāna apgaismojuma diodes ir izvietotas sānos, kā rezultātā tehnoloģiski nav iespējams televizora ekrānam būt vienmērīgi melnā tonī. Parastos apstākļos izgaismoti laukumi ekrānā nav redzami, jo gaisma, ko izplata diodes, nav novērojama. Savukārt, skatoties TV tumšā vidē vai arī ja attēls sastāv no lieliem laukumiem viendabīgā tumšā krāsā, izgaismoti laukumu var kļūt redzami, jo kļūst redzama gaisma no sānos izvietotām apgaismojuma diodēm.
Šo gaismas efektu Jūs varat samazināt, mainot televizora kontrasta un melnā toņa uzstādījumus. Lūdzu, mainiet iestatījumus uz šādiem:
-
Attēla režīms “Filma” vai “Spēlē”
-
Fona apgaismojums jāsamazina līdz aptuveni 4.
-
Tonis jāiestata uz “Normāls” vai “50/50”.
-
Kontrasts jāiestata uz aptuveni 95.
-
Spilgtums jāiestata uz aptuveni 45.
-
Krāsa jāiestata uz aptuveni 45.
-
Paplašinātie iestatījumi > Gamma jāiestata uz +1.
-
Paplašinātie iestatījumi > Melnais tonis jāiestāta uz “Tumšāks”.
Ja Jums rodas papildu jautājumi, lūdzu sazinieties ar mums e-pastā, zvanot vai izmantojot tiešsaistes tērzēšanas iespēju. Mēs būsim priecīgi Jums palīdzēt.
Jauku dienu!
Ar cieņu,
Ansis
Samsung Electronics Baltics klientu atbalsta dienests
šobrīd nesaprotu:
Tas nozīmē- AR TV VISS IR OK??? Tās ir manas iedomas, ka kkas nav kārtībā??? Tā ir visiem Samsung televizoriem? Līdz šim man ir bijuši gan LG, gan Turku NEO (jā, zinu, lētais gals :) ) un nevienam no tiem nav bijušas šādas problēmas.
JA IR TĀ, KĀ SAMSUNG SAKA, UN GAISMA IET NO MALĀM UN DAŽREIZ PIE LIELIEM LAUKUMIEM TIEK IZGAISMOTI ATSEVIŠĶI LAUKUMI, TAD KĀPĒC MAN TAS IR VISU LAIKU VIENĀ KONSTANTĀ VIETĀ? KĀPĒC NETIEK PĀRGAISMOTI VISA MALA VIENMĒRĪGI?
Šobrīd nevienam neiesaku iegādāties SAMSUNG produktus, jo ja gadīsies brāķis, arī ar viņu dzīvosi.