Samsung TV defekts? Serviss atšuj!

[quote=Artanis]Njā, tas diemžēl pie mums raksturīgi - kamēr izplatītājam neuzrīda PTAC vai masu medijus, tikmēr nekas nenotiek vispār.

Bet nu labi, ka atrisinājās. Skaties, nākamreiz neiebrauc ar šito auzās - vienmēr kārtīgi pārbaudi iekārtu jau veikalā esot. Vai arī pērc interneta bodē, kur vismaz 14 dienas vari atgriest iekārtu jebkuru pretenziju gadījumā.[/quote]

Vai tad veikalā ver vaļā kasti un slēdz TV pie elektrības? Cik zinu- ņem kasti un šļūc uz izeju.

Tev tak ir visas tiesības paprasīt “kā izskatās”.

Televizoram es tā neesmu darījis, bet pērkot mobilo telefonu gan. Why not?

tagad LG?

[quote=Prusljix]Arī mana problēma šodien mistiski atrisinājās.
Piezvanīja Servisa centrs, teica, ka Samsung tomēr manu pieteikumu apmierina.
Ir atzinums,kas norāda, ka prece tomēr neatbilst Samsung standartiem un ar atzinumu jādodas pie pārdevēja, lai atmaksā naudu vai apmaina preci.
Paldies Kursors.lv administrācijai (Kristapam) par iesaistīšanos. Iespējams tieši tas pamudināja mainīt savu viedokli!
Vai arī BezTabu :slight_smile:

p.s- Atzinumā gan Samsung defektu nosauca par “Shading on picture”.[/quote]

Jā, Tev ir tiesības pieprasīt, lai ver vaļā un ieslēdz.

[quote=Prusljix][quote=Artanis]Njā, tas diemžēl pie mums raksturīgi - kamēr izplatītājam neuzrīda PTAC vai masu medijus, tikmēr nekas nenotiek vispār.

Bet nu labi, ka atrisinājās. Skaties, nākamreiz neiebrauc ar šito auzās - vienmēr kārtīgi pārbaudi iekārtu jau veikalā esot. Vai arī pērc interneta bodē, kur vismaz 14 dienas vari atgriest iekārtu jebkuru pretenziju gadījumā.[/quote]

Vai tad veikalā ver vaļā kasti un slēdz TV pie elektrības? Cik zinu- ņem kasti un šļūc uz izeju.[/quote]

Varbūt kāds var ieteikt nākamo TV?
Ir vēl ražotājs ar “One remote” funkciju?

Starp citu- Šodien gāju izvēlēties nākamo TV. Paņēmu LG v810.
Pārdevējs par Samsungiem iesmēja- Pagājušā gada modeļi esot vismaz gadu stendā nostāvējuši un tad tikai šis defekts lecis ārā. Šogad jau uzreiz no kastes ar defektiem. Pat viņa kolēģis esot nopircis ar identisku defektu un arī atšūts. Šis gan samierinājies.
Defekts esot ļoti izplatīts Series 6, Series 7 un Series 9 modeļiem. Sūdzības ļoti daudz.

[quote=Prusljix]Starp citu- Šodien gāju izvēlēties nākamo TV. Paņēmu LG v810.
Pārdevējs par Samsungiem iesmēja- Pagājušā gada modeļi esot vismaz gadu stendā nostāvējuši un tad tikai šis defekts lecis ārā. Šogad jau uzreiz no kastes ar defektiem. Pat viņa kolēģis esot nopircis ar identisku defektu un arī atšūts. Šis gan samierinājies.
Defekts esot ļoti izplatīts Series 6, Series 7 un Series 9 modeļiem. Sūdzības ļoti daudz.[/quote]
Es arī skatos uz 49-50 collu Samsung televizoru, bet izskatās, ka būs jāpārorientējas uz LG. Uzraksti pēc kādas nedēļas, divām, kā lietojas!

Vēl neesmu sastapies ar NEVIENU LED paneli kuram nebūtu backbleed.

Un te pat neiet runa lētais vai dārgā gala modelis… Tas jau ir ražošanas procesā… Vari nopirkt 2 vai 3 identiskus modeļus, uzbliezt testu un viņi visi asiņos savādāk.
Varbūt ‘pirmo 100 vai 1000’ partiju taisa super uzmanīgāk un kvalitatīvāk, jo jāsūta uz visādām izstādēm, demo konferencēm u.t.t., bet nu šo pirmo partiju unreal dabūt.
Viss pārējais tiek štancēts maksimālākā ātrumā ar pēc iespējam mazakām izražošanas izmaksām. Talāk jau strādā katras firmas kvalitātes pārbaudes politika.

Pilnīgi VISIEM viņiem ir vairāk vai mazāk, tur maz sakara ar reālu ‘defektu’ jo tāds ir LED paneļu mīnuss jau kopš dzimšanas! Vienalga vai 24’’ monitors vai 55’’ TV un firma arī dajebkāda… LG, Sony, lg kaut ķīniešu sangjong LED panelis… Ar backbleed ir jāsadzīvo.
Līdzšinējam panelim, pirkts pirms 2 gadi ķip ‘dārgā gala’ uhd LG led panelis( LG 49UH75) tolaik pa 900€ pirku, šim arī ja melno bildi uzbliež, uzbliež kontrastu uz max, noņem visus enerģijas taupīšanas režīmus… Ta arī augšējais stūris un apakšā maza daļa ir gaišāki ‘pleķi.’
Saliek atpakaļ ikdienas režīmus un ‘pleķus’ faktiski neredz, ja baigi nakts vidū neiskatās un nemeklē.

14dienu naudas atgriešana strādā jebkur, jebkurā veikalā, vienalga vai iveikals vai veikals… kaut tirgus! Ja pērc jaunu patērētāja preci tev ir tiesības izmantot 14 dienu naudas atgriešanas politiku no dienas kas rakstīts čekā, šis strādā visā eiropas savienībā, visos veikalos! Protams ņemot vērā, ka puse iveikali ir kkādi kaktu kantori pērkot preci šādos ‘lētākās cenas’ kantoros, sastapsies ar super lielu pretestību/negribu ņemt preci atpakaļ, BET IR JĀŅEM BEZ PASKAIDROJUMIEM. Prece nepatīk un viss! Un nav ne uz kādu servisa spriedumu jāsūta… Pieņēmējs uz vietas apskatās vai ir pilnā komplektācijā, vai nav vizuāli defekti un viss.
Vai atgriež naudu vai ņem citu preci attiecīgā vērtībā.

…Protams nododamai precei jabūt perfektā, pilnā oriģinālā komplektācijā. Ja pats izmeti kasti vai jau paspēji saskādēt preci, tad pats vainīgs. :wink:

Pats esmu kādus 3 TV ap nedēļu ‘izmeiģinājis’ un nesis atpakaļ. Sakot ka mani neapmierina. (viens ineta veikals, 2 parastie veikali.)

OLED tehnoloģija šo backbleedu izārstē, BET oledam atkal ir ‘ghosings’ un uz oled paneļiem sūdīgi savienot teiksim ar PC vai konsoli un geimot ‘ātrus’ fps shooterus.

Starp citu, Artani - es nesteigtos izdarīt secinājumus pēc tās bildes: katra kamera uztaisīs dažādas bildes, dažādi ekspozīcijas punkti, iso utt. tur rezultāti var būt dramatiski atšķirīgi!

Šobrīd būs pagājis nedaudz vairāk par nedēļu. Varu īsumā pastāstīt gan par pozitīvo gan negatīvo.
Pārvedot mājās LG sajūsma nebija tik liela, kā pēc Samsung. Krāsas Samsung TV, lai arī nedabīgākas, tomēr ir izteiksmīgākas un vizuāli izskatās labāk. Bet vismaz ekrānam nav nekādi gļuki- bez bleeding.
Pirmais mīnuss salīdzinot ar Samsung arī bija pie TV uzstādīšanas. Lielākais LG pluss ir arī lielākais tā mīnuss- TV pults. Samsung smuki atrada visas pieslēgtās ierīces un Home ekrānā sakārto tās kā “aplikācijas”. Caur HDMI-CEC gan ieslēdza, gan izslēdza iekārtas, tāpat tās arī pārvaldīja. Pults likās ļoti ērta. LG ir nedaudz savādāk- TV un STB tiek pārvaldīts caur IR. Respektīvi- uz pults ir atsevišķa poga, kas ieslēdz un izslēdz STB. Tāpat arī STB pārvaldīšana notiek caur IR. Iestatot TV atrodam savu iekārtu, ražotāju un pētām vai pults strādā. Manā gadījumā pievienojot LAttelecom ARRIS interaktīvās TV iekārtu tā nestrādāja. Strādāja 15.pults no Motorollas iekārtām. Pieļauju, ka sistēma tāda, lai saglabātu kontroli pār vecākām iekārtām, kurām nav HDMI-CEC atbalsts, bet man tas bija solis atpakaļ. Plusiņš ir tas kustīgais kursors-pele. Internetā tiešām ir ērtāk.
Skaņa viennozīmīgi ir labāka LG izstrādājumam. Lai arī skaņas jauda ir vienāda, LG tā liekas pilnāka.
Aplikācijas likās, ka Samsung ir vairāk, bet visas man nepieciešamās ir atrodamas arī uz LG.

Kopumā- Ja būtu uzticība Samsung ekrāniem, tomēr kā nākamo izvēlētos Samsung. Bet ņemot vērā, ka arī viņu QLED tehnoloģija joprojām ir balstīta uz LED tipa apgaismojumu, tad ticība tik ātri neradīsies. Uz doto brīdi savu izvēli nenožēloju.

Starp citu- Plusiņš LG par to, ka ir vienkāršāks VESA stiprinājums :wink: Lai piestiprinātu Samsung, nācās doties uz Kuršiem pēc skrūvēm, jo sienas kronšteinam tāda izmēra skrūves līdzi nenāca (M8;42mm).

Nu tad sīkāks izklāsts par manu pieredzi ar LMT un Elektronika Serviss kantori.

Short long story: viss labi beidzās.

Pie LMT tika ieprikts 40" Samsung televizors. Jau neilgi pēc iegādes tika konsatēts fakts defekts, ka ik pa laikam pazūd bilde uz 0,5 sekundēm. Defets šeit – https://photos.app.goo.gl/qgCzKUnirLVWGGK73 (49. un 54. sekunde, gan jau vēl kaut kur).

Garanrtija iet uz beigām (šī gada jūlijs) un laiks kaut ko darīt lietas labā.

Pirmais piegājiens. Daudz nedomājot, nomontēju TV no sienas statīva, krāmēju mašīnā un vedu uz Spici – tuvākais LMT KAC. Tur priekšā meitenei lielas acis un prasa – kā var palīdzēt? Es mazliet apmulstu un saku, ka vedu uz garantiju un visu tālāko penteri. To visu noklausījusies, meitene mani paūsta piecas mājas tālāk un saka, ka lielizmēra precēm visa pietiekšana notiek caur jau iepriekš minētā kantora mājas lapu. Dusmīgs un vīlies cauri Spicei velkos ar savu 40" TV atpakaļ uz mašīnu. Ielicis atpakaļ TV mašīnā, piesaku garantijas remontu un jau pēc stunas kurjers ir atbraucis un savāc TV.

Pēc dažām dienām televizors ir gatavs un defekts nav konstatēts. Ir atjaunota firmwāre un tas pats kurjers atved atpakaļ. Darbā kolēģi jau smīkņā.

Otrais piegājies. Tajā pšā vakarā, mājās pieslēdzu TV un pēc kāda laika iepriekšminētais defekts parādās atkārtoti. Momentā piesaku garantijas remontu un nākamajā dienā tas pats kurjers atkal savāc televizoru.

Remonta laikā ir pāris sazvanīšanās ar servisu. Atkal pēc dažām dienām televizors ir gatavs un defekts atkal nav konstatēts un kurjers man to atved. Kurjeram jau saku, ka lai gatavojas braukt rīt atkal pakaļ. :D Darbā kolēģi jau ņirdz un sāk mētāt jokus.

Trešanis piegājiens. Pieslēdzu mājās TV un pēc kāda laika iepriekšminētais defekts parādās ATKAL. Pēc nelielas sarunas ar LMT supportu, piesaku trešo reizi garantijas remontu ar detallizētu aprasktu, video pierādījumiem un miestara atzinumiem, ka viss ir ok. Papildus to visu nosūtu LMT kā sūdzību par šo kantori. Zemāk ir screenshots par darba gaitu pēdējā pieteikuma reizē.

Kad RMA tika sagatavots un saņemts, tad man vajadzēja sūtīt uz LMT un gaidīt, ko man dos pretī. Kaut kad pa vidu tam visam, vajadzēta atkal doties uz LMT KAC, iesniegt iesniegumu, par preces apmaiņu. Gan jau tas viss būtu diezgan noticis ilgāk, ja vien aktīvi nebūtu zvanījies un prasījis, kas notiek. Vismaz es tā domāju :D

Rezultāts: ieguvu sarasktu ar 3 televizoriem, no kuriem vienu varu izvēlēties. Biegās man iedeva jaunāku 40" Samsung TV. Vizuāli atšķirība ir tāda, ka ir labāka/košāka/skaidrāka bilde un unversālā pults. Vairs nav nepieciešamas ikdienā divas pultis, lai pārvaldītu TV un LMT viedtelevīziju.

1 Like